Konferenciaszervező portál mobil támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Rohamosan fejlődő világunkban a tudományos ismeretek nagy része gyors ütemben elavul, helyüket az olyan információk veszik át, amelyeket a legújabb tudományos eredmények, technológiák szolgáltatják. Ennek a folyamatnak köszönhetően a szakembereket a folyamatos továbbképzés és tanulás jellemzi. A konferenciák a tudományos ismeretszerzés legfontosabb helyszínei. A kisebb-nagyobb konferenciákat, tudományos tájékoztató előadásokat nagyrészt szakmai társaságok, technológiában való jártasságukról ismert csoportok, cégek rendezik.

A konferenciák nagyon sokféle szempont alapján sorolhatjuk csoportokba. A résztvevők száma, az érintett téma mélysége, valamint az előadások által mutatott színvonal szerint. A konferenciák elterjedése, népszerűsége, valamint a technológia rohamos fejlődése megköveteli a tudományos tájékoztató események magas szintű szervezettségét és webes felületen, valamint mobil eszközön történő elérését.

Diplomatervemben egy konferenciák megszervezését segítő portál elkészítése a célom, amely egyszerűen kezelhető felületet nyújt mind a szervezők, mind az események iránt érdeklődő közönség számára. A jól megszokott webes felület mellett a portál mobil eszközökre optimalizált felülettel is rendelkezik, így tetszőleges mobil eszközökről is elérhető. A tervezés során figyelembe vettem a portál különböző típusú felhasználói szempontjából támasztott funkcionális követelményeket. Elvárható funkciók közt megemlíthetjük a naprakész információk szolgáltatását az egyes konferenciákról a felhasználók felé, valamint a konferenciára jelentkezett résztvevők számára a konferenciák tudásanyagainak elérhetővé tételét is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.