Korszerű eszközökkel támogatott kisvállalati hálózatok és rendszerek tervezése, üzemeltetése és felügyelete

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít az informatika. A számítógépek használata mindennapossá vált a háztartásokban és a munkahelyeken egyaránt. Ma már elképzelhetetlen, hogy egy vállalkozás ne használja az informatika nyújtotta előnyöket, gondoljunk csak a partnerekkel való kommunikációra, a könyvelésre, a beszerzésekre, vagy az internetes fizetésre, bankügyekre.

Munkám során a feladatom egy kereskedelmi vállalkozás számítógépes rendszerének megtervezése, kiépítése és felügyelete volt. Ez nem egyszerű feladat tekintve, hogy biztosítani kell a folyamatos működést illetve az összeköttetést az üzletek és a központi iroda között. Ehhez természetesen nélkülözhetetlen a biztonságos informatikai környezet létrehozása és felügyelete, üzembiztosan kell, hogy működjenek a programok melyekkel az eladások, a készletnyilvántartások, a termékmozgások és a statisztikák készülnek.

Céges környezetben fontos lehet, hogy a munkatársak otthonról is elérjék a különböző adatokat, erőforrások.

A folyamatos működés biztosítása mellett fontos a hozzáférés-szabályozás illetve a biztonsági mentési rendszer gondos tervezése, kivitelezése.

A kialakítás során szerver és kliensoldalon is Microsoft termékeket használtam. Diplomatervemben bemutatom a kialakítás kapcsán szóba kerülő technológiákat, azok elméleti hátterét, illetve bemutatom a használatot egy konkrét vállalkozás rendszerének kialakításán keresztül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.