Közösségi alapú Alkalmazás Életciklus Management(ALM) támogató rendszer tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Pálfy Miklós Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A mai világban szinte már nincs olyan cég illetve munkaterület, ahol ne számítógépes alkalmazásokat és rendszereket használnának egyes (vagy akár az összes) üzleti folyamatra. Ezek az alkalmazások és rendszerek az évek során egyre bonyolultabbak és összetettebbek lettek és lesznek, hiszen az időközben felmerülő új üzleti igényeket, az üzleti élet változásait, az egyes szabályoknak és törvényeknek való megfelelést és a versenytársakkal való versengést és lépéskövetést biztosítani kell. Az üzleti életben az összes területen (műszaki szolgáltatásokat biztosító szektor, pénzügyi/bank szektor stb.) folyamatosan nagy a verseny, ezért egy cég nem engedheti meg magának, hogy egy esetleges belső vagy külső számítógépes rendszer hibájából adódóan ügyfeleket és reputációt (ezáltal piaci részesedést és profitot) veszítsen. Látható, hogy a vállalatok eléggé függenek a használt számítógépes alkalmazásoktól és rendszerektől, így fontos, hogy ezeket a legnagyobb biztonsággal és rendelkezésre állással be tudják vezetni, üzemeltetni és használni tudják. Erre nyújt egy biztos alapot többek között az alkalmazás életciklus menedzsment rendszerek használata.

Egy másik, a mai világban elkerülhetetlen dolog a közösségi hálózatok és portálok illetve a rájuk épülő és egyes funkcióit és szolgáltatásait használó alkalmazások. Ki ne hallott volna a Facebook-ról? Vagy akár a Google+-ról? Ma már szinte mindenki „rajta van” a Facebook-on, napi szinten használja az összes korosztály: az általános iskolásoktól kezdve a gimnazistákon és egyetemistákon át egészen a nagyszülőkig. A közösségi hálózatok és portálok elsődleges funkciói a kapcsolattartás, közösségépítés és az információ átadása és megosztása. Az utolsó funkció miatt egy ilyen közösségi platform tökéletesen alkalmas egy alkalmazás életciklus menedzsment rendszerbe való beépítésre és kiegészítésre, az értesítések és az egyéb információk megosztására használva.

A szakdolgozat célja egy, a fenti elemekből összeálló közösségi hálózati szolgáltatásokkal kibővített alkalmazás életciklus menedzsment támogató rendszer tervezése, megvalósítása, bemutatása és tesztelése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.