Lokalizációval támogatott, integrált eszköznyilvántartó rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az otthonok nagy többségébe eljutott már az internetelérés, azaz a háztartások túlnyomó része rendelkezik valamilyen internet hozzáférésre alkalmas eszközzel, legyen az laptop, tablet, vagy okostelefon. Különösen igaz ez az okostelefonra, melyet ma már csaknem minden háztartásban megtalálható iskolás gyermektől idősebb nagyszülőkig bezárólag minden korosztályban.

Az okostelefonok tehát részévé váltak a mindennapjainknak, amint ezt a ráépült ipar - mind a készülékgyártók és az alkalmazás fejlesztők – is tükrözi. A gyártók igyekeznek felruházni a telefonokat a legkülönbözőbb tulajdonságokkal, míg a fejlesztők - kihasználva a telefon adottságait - a felhasználók számára hasznos, a hétköznapi tevékenységeiket megkönnyítő, megbízható alkalmazásokat készítenek.

Diplomaterv témám keretén belül egy olyan mobilalkalmazás és hozzátartozó támogatói weboldal megvalósítása a cél, mely az okostelefonok adottságait kihasználva nyújt a felhasználóknak új, korábban nem létező szolgáltatást. Az alkalmazás célja, hogy segítsen a közösségi és egyéb okostelefonon használatos szolgáltatások integrálásával, helymeghatározással, fénykép készítésével és feltöltésével továbbá egyéb adottságok felhasználásával elveszett tárgyakat visszajuttatni azok tulajdonosához.

Dolgozatomban a rendszerrel szemben támasztott követelmények alapján először megvizsgálom a már esetlegesen létező megoldásokat a felmerülő problémákra, majd az elemzést követően összeállítom a specifikációt. Ezt követően megtervezem a rendszer architektúráját és bemutatom a megvalósítás főbb lépéseit. Végül szót ejtek a rendszer teszteléséről, a fejlesztéshez használt eszközökről valamint az applikáció továbbfejlesztési lehetőségeiről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.