Lync alapú videokonferencia rendszer megvalósítása Crestron teremintegrációs környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Mai felgyorsult világunkban a kommunikációnak rendkívül fontos szerepe van az élet minden területén, éppen ezért nem mindegy, hogy azt milyen gyorsan, mennyire hatékonyan tudjuk végezni. A kommunikáció egyik leghatékonyabb formája az élőszó, viszont ez sokszor hosszú utazásokat vonhat maga után, ami rengeteg időt és pénz emészt fel. A szélessávú internet elterjedésével lehetőség nyílt a távol lévő felek közötti kapcsolattartás leghatékonyabb módjának, az élő videóval történő kommunikációnak költséghatékony alkalmazására.

Az üzleti életben gyakori igény a távoli felek közötti kommunikáció, ezért egyre nagyobb a kereslet a különböző megbízhatóan és egyszerűen működő rendszerekre, amivel akár a világ különböző pontjain lévő emberek köthetőek össze költséghatékonyan.

Régóta létezik megoldás a fent felvázolt problémára, azonban egy jól használható rendszer több komponensből áll, amik összessége gyakran meglehetősen bonyolulttá válik, a kevésbé technikai beállítottságú emberek nem tudják őket önállóan kezelni. Éppen ezért szükség van az ilyen eszközök összevont, bárki által használható kezelőfelülettel történő ellátására.

Szakdolgozatomban egy egyszerűen, érintőképernyőről kezelhető alternatíváját terveztem és valósítottam meg a már régóta a piacon lévő, videokonferencia rendszereknek. A Microsoft Office programcsomagban megtalálható vállalati felhasználásra szánt kommunikátor szoftverre alapozott új megközelítés olcsó, de mégis hatékony megoldás lehet a videó alapú üzleti kommunikációra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.