Mérésadatgyűjtő fejlesztése TP1000 mikroszámítógép felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csubák Tibor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az iparban a termelés irányításban a mérés adatgyűjtés igen fontos feladat, mivel a gyűjtött adatokat felhasználva lehetővé válik a folyamat optimalizálása, nyomon követése és az esetleges üzemzavarok elkerülése. Magyarországon még mindig gyakoriak az olyan mérő körök, amelyek 4...20 mA-es távadókat alkalmaznak.

Az érintőképernyős HMIHuman Machine Interface egységek alkalmazása az iparban igen elterjedt, a folyamatközeli információ szolgáltatást és kezelői beavatkozást tesznek lehetővé felhasználó barát felületen. Ilyen típusú eszköz egy mérésadatgyűjtő berendezés esetén is előnyös alkalmazni a mért adatok helyszíni megtekintésére , elemzésére és paraméterek beállítására.

A diplomaterv témája a TP1000 érintőképernyős mikroszámítógép felhasználásával történő mérésadatgyűjtő fejlesztése, ezen belül a hangsúly a mérési műveletre és időzítésére, valamint a felhasználói felület kialakítására irányult. A cél egy minimum 30 db analóg 0/4...20 mA-es jel fogadására alkalmas adatgyűjtő kialakítása, DATAREC modulok alkalmazásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.