Mérésadatgyűjtő rendszer tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Lazányi János Gyula
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Szakdolgozatom célja egy, a gyakorlatban is jól használható mérésadatgyűjtő modul fejlesztése, mely megfelel a villamos orvosi eszközökkel szemben támasztott elvárásoknak.

A feladat megoldása magában foglalja egy termék készítésének minden főbb lépését: kezdve a feladatspecifikációt megvalósító rendszerterv összeállításával, folytatva a funkcionális blokkok részletes kidolgozásával, a különböző megoldások elemzésével, a kapcsolási rajz és a gyártó képességeihez illeszkedő nyomtatott áramköri tervek elkészítésével, a legyártott kártya élesztésén át az eszközön futó és PC-s szoftver elkészítéséig.

A megtervezett rendszer az Analog Devices által gyártott, mérésadatgyűjtő rendszerekbe szánt AD7606-os áramkörre épül, mely 16 bites felbontóképességgel, ±10 V-os bipoláris bementtel rendelkezik és maximálisan 8 csatorna szimultán mintavételezésére képes 200 kHz-es mintavételi frekvencián. Az AD átalakító vezérlését és a PC-s kapcsolatot egy Microchip által gyártott PIC24FJ128GB108 típusú, 16 bites mikrokontroller valósítja meg.

A dolgozat első felében bemutatom a feladat elvégzéséhez elengedhetetlen ismereteket, majd pedig a megtervezendő eszközzel szemben támasztott pontos követelményeket. A második részben kifejtem a tervezés egyes lépéseit egészen a rendszertervtől a PC-s szoftver elkészítéséig.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.