Mobil kliens alkalmazásokat kezelő keretprogram

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az SAP Mobile Keretrendszer olyan könyvtárakat biztosít, amelyek az SAP-nál dolgozó mobil kliens alkalmazásfejlesztők munkáját segítik annak érdekében, hogy bővíthető mobil alkalmazásokat tudjanak készíteni. Egy mobil kliens alkalmazás implementációja során az alkalmazásfejlesztők egy sor konfigurációs fájlt készítenek, amelyek komplexitása igen nagy skálán mozog.

Annak érdekében, hogy megnézni/létrehozni/módosítani tudjuk ezeket a konfigurációs fájlokat, valamint, hogy az alkalmazásfejlesztésre szánt idő is csökkenhessen, egy teljesen új eszközre volt szükség, amelyet Mobile Application Workbench-nek (MAW) neveztem el. A szakdolgozat betekintést nyújt ennek az eszköznek a tervezési lépéseibe, implementációjába és a használatának részleteibe.

A tervezés és implementálás előtt, kutatómunkát is végeztem, annak érdekében, hogy feltérképezzen a piacon fellelhető hasonló funkcionalitással rendelkező alkalmazásokat. Ezeknek az alkalmazásoknak a megismerése segített abban, hogy képet kapjak arról, miként érdemes egy ilyen profilú eszközt felépíteni, valamint melyek azok a funkcionalitások, amelyek tényleg megkönnyítik egy fejlesztő munkáját.

Az általam megtervezett alkalmazás, a mobil alkalmazásfejlesztőknek segít, hogy egyszerűen módosítani tudják az SAP által kibocsájtott konfigurációs fájlokat A megvalósítás részeként a módosított konfigurációt, az eszköz export funkcióján, keresztül egy szerverre tudjuk telepíteni, ahonnan a kapcsolódott kliensek azt letölthetik.

Az elkészített alkalmazásom – Mobile Application Workbench – legfontosabb előnyei, hogy az alkalmazás és a hozzá tartozó meta adatai egyetlen helyen tekinthetők meg, egyszerű felületet biztosít a felhasználó számára a mobil kliens alkalmazás kibővítésére és vállalati szintű támogatottságot biztosít. További előny még, hogy az alkalmazás forráskódjának változtatása nélkül az alkalmazás funkcionalitása bővíthető és kinézete módosítható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.