Modern, reszponzív web alkalmazások tervezése, megvalósítása és tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A munkám célja annak megismerése, hogy milyen korszerű technológiák állnak rendelkezésre, egy web alkalmazás megírásához. Egy ilyen alkalmazásnak fontos jellemzője, hogy a különböző készülékeken, böngészőkön, képernyőkön is használható és megfelelően design-olt legyen.

Ezért munkám során fontos volt a reszponzivitás megőrzése. További fontos szempont a hibamentes működés, ennek elérése érdekében két féle tesztek készültek az alkalmazásokhoz, az egyik típus a unit teszt, a másik az E2E teszt. Előbbi az alkalmazás komponenseinek ellenőrzésére szolgál, utóbbi a felhasználói szemszögből végez ellenőrzést. A megszerzett ismeretek, tapasztalatok két projekten keresztül kerülnek bemutatásra.

Az „AlfaDrive” névre keresztelt projekt egy AutSoft-os téma, amely egy svéd megrendelőtől érkezett a tanszékhez. A másik a „MobileCtg”, ami magyar megrendelésre készül.

Az „Alfa” a taxizással kapcsolatos ügyek menedzseléséhez készült. A különböző járművek és felszereltségeik megtekinthetőek ezen keresztül. A sofőrök és képzettségeik listázására is lehetőséget nyújt. Az egyes autók útvonala nyomon követhető egy térképes nézeten.

A „MobileCtg” arra lett kitalálva, hogy a terhes kismamák mindennapjait megkönnyítse. Otthoni körülmények közt végezhetik el saját maguk a kisbabájuk ultrahangos vizsgálatát. Ehhez egy mérő készülék és egy mobilos alkalmazás biztosított. A mérést el tudják küldeni az orvosuknak, aki szinten egy telefonos alkalmazás segítségével egy grafikon formájában megtekintheti azt, kiértékeli, és az eredményét visszaküldi a kismamának. Így megkímélve a pácienseket a rendelők, kórházak számos látogatásától. Másik előnye, hogy így a leendő szülők azonnal értesülnek, amint elkészül a mérés vizsgálata.

A feladatom mindkét projektnél egy-egy adminisztrációs felület elkészítése a valós megrendelői igényeknek megfelelően. Diplomamunkám keretében e munka során szerzett tapasztalatokat és a tervezés illetve a megvalósítás részleteit mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.