Moduláris lakásautomatizálás Raspberry PI alapú központi vezérlővel

OData támogatás
Konzulens:
Kardos Gergely
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a lakásautomatizálási rendszerek egyre elterjedtebbé válnak szerte a világon. Egy lakás rengeteg pontján találhatóak olyan feladatok, melyeket egy ilyen rendszer segítségével könnyedén, kényelmesen meg tudunk valósítani, továbbá ideális esetben a lakás energiafogyasztását is csökkenteni lehet.

Egyre több cég foglalkozik a kérdéskörrel, így a fejlesztéseknek köszönhetően rengeteg különböző megoldást, számos protokollt hoztak létre kimondottan lakásautomatizálási célok megvalósítására. A legnépszerűbb megoldások jelenleg egy központi egységre építenek, mely a rendszer többi tagját szabályozza.

Diplomatervem célja egy olyan modulárisan bővíthető lakásautomatizálási rendszer megtervezése és kivitelezése, mely képes elvégezni a legfontosabb, otthon felmerülő feladatokat, továbbá valamilyen újítást nyújt a piacon fellelhető rendszerekhez képest.

Fontos volt számomra a rendszer elkészítésekor, hogy annak egységei ne egy-egy konkrét feladat megvalósítására legyenek alkalmasak, hanem általánosan használhatóak, kényelmesen konfigurálhatóak legyenek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.