Multiattribútumos rendszerek statikus és dinamikus modellezése fuzzy szignatúrákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kóczy László Tamás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A lágy számítási rendszerek, mint az evolúciós algoritmusok, fuzzy rendszerek, neurális hálózatok etc. megjelenésével lehetővé vált a nagy komplexitású döntéshozási és optimaliációs problémák optimum közeli megoldásainak gyorsabb megtalálása.

E diplomaterv a fuzzy alapú rendszerek alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja a valós életből származó gyakorlati feladatokon.

A dolgozat elsőként vázolja az épületfelújításkor felmerülő alapvető számítási problémákat.

Majd főként fuzzy szignatúrák, véges állapotú determinisztikus állapotgépek és bakteriális algoritmusok együttes alkalmazásának lehetőségét tárja fel, miközben betekintést nyújt az épületfelújítási munkálatok kapcsán felmerülő folyamatok modellezésébe és az e terület folyamataihoz kapcsolódó költségek többcélú optimalizációjába.

A dolgozat továbbá javaslatokat ad a problémakör megoldásához tartozó üzleti minőségű szoftver elkészítésére is. Meghatározza egy ilyen szoftver egy lehetséges követelményrendszerét, majd utóbbi mentén a megvalósított szoftver alapjainak főbb tervezési alapelvei, valamint helyenként az implementáció részletei is bemutatásra kerülnek.

A konkrét megvalósítással a fuzzy és bakteriális alapú számítási modellek különböző szakterületeket lefedő megvalósításokban is felhasználhatók.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.