Munkafolyamat kezelő alkalmazás Windows Phone 7 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a mobiltelefonok használata teljesen általánossá vált. Az elmúlt években óriási fejlődésen mentek keresztül, így a mai okostelefonok már jóval többre képesek, mint a hagyományos telefonálás. Egyre több alkalmazás és szolgáltatás érhető el ezeken az eszközökön, ezáltal még vonzóbbá válnak a felhasználók körében.

A mobiltelefon piacon kiélezett verseny folyik az egyes szereplők között, mindenki próbál megfelelni a mai kor igényeinek és elvárásainak. Ez nem könnyű feladat. A Microsoft egy új platformmal igyekszik betörni erre a piacra, amely egy új megközelítést helyez előtérbe (Metro Design) és kiemelt hangsúlyt fektet a felhasználói élményre.

Bár a munkafolyamatok gyökerei egészen a 20. század elejéig nyúlnak vissza, modern informatikai elterjedésük a 90-es évekre tehető. Munkafolyamatok alatt egy feladat elvégzéséhez szükséges lépések sorozatát értjük bizonyos üzleti szabályok betartása mellett. Vállalati környezetben számos esetben alkalmazzák, gondoljunk csak például a pénzügyi, beszerzési és jóváhagyási folyamatokra.

A szakdolgozatom keretében egy meglévő szerverhez, megadott specifikáció alapján elkészítettem egy alkalmazást Windows Phone 7 platformra, ami az üzleti munkafolyamatok támogatását segíti elő. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára elküldött üzenetek megjelenítését, kitöltését és a válasz visszaküldését a szerverre. Az üzenetek tetszőleges számú és típusú csatolmánnyal rendelkezhetnek, így összetett űrlapok kitöltése is támogatott. A beépített értesítési mechanizmusnak köszönhetően a felhasználók akkor is értesülnek az eseményekről, ha az alkalmazás éppen nem fut. A fejlesztés a Silverlight keretrendszer segítségével történt.

Az munka során kihasználtam a Windows Phone 7 platform lehetőségeit, és kiemelt hangsúlyt fektettem a könnyű kezelhetőségre és a felhasználói élményre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.