.NET Compiler Platform

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Házifeladatok tömkelegét értékelni igen kimerítő feladat tud lenni, főleg amikor akár diákok százai vannak egy órán, míg tanárból jelentősen kevesebb. Egy korban, ahol az életünk egyre nagyobb részét számítógépek segítségével oldjuk meg, oktalannak tartom, hogy a programozás ne lehessen segítségünkre ezen a téren is.

Bár egy olyan csodaeszköz létrehozása nem vállakozhatok, ami minden ilyen problémát megold, szakdolgozatom céljául egy olyan eszköz megteremtését választottam, ami megkönnyíti mindazok életet, akiknek a feladata a rengeteg programozási feladatra beadott megoldások értékelése.

Ezen szakdolgozatnak két része van, egy analízis függvénykönyvtár, illetve egy parancssoros alkalmazás.

Az analízis könyvtár többféle séma ellenőrzési módszert nyújt számunkra, melyeket kombinálva, azok segítségével képesek vagyunk leírni elvárásainkat egy helyes megoldásról. Majd ezeket felhasználva képesek vagyunk automatizált teszteket futtatni a diákok által beadott megoldásokon, hogy kiszűrjük azokat, amelyekre nagyobb figyelmet kell fordítanunk.

A parancssoros alkalmazás egy egyszerű és könnyen használható eszközt nyújt ezen tesztek futtatására, akár több diák megoldásain is. Bár egy konkrét tárgy igényeihez lett illesztve, nem annyira specifikus, hogy ne tudná azt más is hasznosítani.

Dolgozatom egy rövid bevezetővel indul a feladat és az alkalmazott technológiák bemutatásával, melyek közül a legfontosabb a .Net Compiler Plaftorm, a Microsoft új SDK-ja, ami több API-t is szolgáltat a kódanalízishez. Majd az analízis könyvtár és a parancssoros felület részletes specifikációjának bemutatásával folytatódik. Dolgozatom a két projekt fejlesztésével záródik, kitérve az implementáció elemzésére, különösen az imént említett .Net Compiler Platform használatával kapcsolatos részletekre.

Bár szakdolgozatom középpontjában programozási feladatok megoldásainak analízise áll, általános tudást is nyújt azok számára, akik meg akarnak ismerkedni a .Net Compiler Platform-val, akár eltérő célú felhasználás esetén is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.