.NET MVC alkalmazások terhelés-tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szoftverfejlesztésnek mindig elengedhetetlen része a tesztelés. Ez webalkalmazások esetén sincs másképp. A terhelés-tesztelés ilyenkor kiemelten fontos. Dolgozatom alapjául egy .NET nyelven írt webalkalmazás szolgál, melyet az első fejezetben mutatok be. A bevezetésben kitérek a feladat indokoltságára.

Számos eszköz rendelkezésre áll webalkalmazások terhelés-tesztelésére. Ezek közül kiválasztottam négyet, melyeket alkalmasnak találtam a feladat elvégzésére. Ezeket a szoftvereket kipróbáltam, és a második fejezetben részletesen be is mutatom.

A harmadik fejezetben a teszteléshez szükséges további, kiegészítő szoftvert mutatok be.

A terhelés-tesztelés folyamatának részletes bemutatása a negyedik fejezetben történik. Itt kitérek a tesztadatok fontosságára, bemutatom az általam alkalmazott tesztelési módszertant. Itt következik egy részletes útmutató is, mely alapján bárki végre tud hajtani egy terhelés-tesztelést. Kitérek még az eredmények értékelésére és az optimalizálás fontosságára is.

Dolgozatom végén – az ötödik fejezetben - összefoglalom az olvasottakat, további lehetséges irányokat, finomítási lehetőségeket mutatok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.