.NET alapú hangoskönyv lejátszó alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság, azaz 2016-ban a hangoskönyvek nagyobb relevanciának és hallgató tábornak örvendenek, mint valaha. Egyre több kiadónak és független narrátornak ad munkát a szektor. Én is nagy lelkesedéssel hallgatom kedvenc hangoskönyveimet elalvás előtt és évek óta nem ébredtem arra, hogy magamra ejtettem volna egy több száz oldalas keménykötéses könyvet.

A diplomamunkám a 2013. 02. 28-tól, 2014. 12. 16-ig 8 fejlesztő közre-működésével készített „Audiobook Player” hangoskönyv lejátszó rendszer megismeréséről, frissítéséről, fejlesztéséről és menedzsmentjéről szól. Bemutatom a használt technológiákat, a hagyaték kód életre keltésének kihívásait és megoldásaikat, az új „FreeBooks” név bevezetését, a saját fejlesztéseimet, a rendszer különböző elemeinek publikálásait, a karbantartási munkálataimat és az App Store-ból elérhető statisztikák elemzését.

A célom az volt, hogy ott folytassam a fejlesztést, ahol abbamaradt és kiterjesszem az alkalmazás elérhetőségét a nemzetközi piacra, frissített adatbázissal. Mielőtt folytathattam volna az alkalmazások fejlesztését, egzotikus hibákra kellett megoldásokat találnom, de végül sikeresen megjelent világszerte a „FreeBooks” alkalmazás Windows 8.1 és Windows Phone 8.0 platformokra.

A munkám során megismertem az alkalmazások életciklus menedzsmentjét és lehetőségem nyílt egy teljes ciklust végrehajtani. Ennek keretén belül tapasztalatot szereztem egy kész termék karbantartásától kezdve a fejlesztésén át, a kiadásáig minden releváns területen.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.