Négyrotoros helikopter irányítása beltérben

OData támogatás
Konzulens:
Péter Gábor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az utóbbi évek elektronikai újdonságainak egyike a nagy tömegek számára elérhető, olcsó kvadrokopter. Szakdolgozatom célja, hogy hétköznapi eszközök segítségével automatikus irányítást valósítsak meg két dimenzióban egy négyrotoros helikopter számára.

Az elkészült szoftverben egy, a mennyezetről a föld felé néző kamera képén kiválasztható a drón kívánt pozíciója, illetve orientációja, a magasság irányítása továbbra is a felhasználó feladata. A megvalósítás a National Instruments LabVIEW környezetben történik, míg a számítógép és drón kapcsolatát egy Arduino fejlesztőkártyával kibővített hagyományos drón kontroller biztosítja.

Szakdolgozatom a feladat mögötti motiváció után leírja az elkészítéshez szükséges szoftver és hardver elemeket majd ezek elkészítését, hangsúlyt fektetve a megvalósítás folyamatára, eközben felmerült problémákra, döntésekre. A szoftver különálló elemei bemutatásra kerülnek, majd szó esik a feladatkiíráson túlmutató fejlesztési lehetőségekről, végül összegzem az eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.