Parkoló adminisztrációs rendszer felületének megvalósítása reszponzív webes technológiák felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban már igen elterjedtek és továbbra is dinamikusan fejlődnek a webalkalmazások, melyek elterjedése a 2000-es évekre tehető. Manapság szinte minden feladatra található egy webalkalmazás. Akár a banki pénzügyeinket, akár a hivatalos papírjainkat, akár a bevásárlást szeretnénk elintézni, már megtehetjük az interneten keresztül.

Manapság folyamatosan állnak át a különböző adminisztrációkat megkövetelő rendszerek számítógépes megvalósításra, hiszen sokkal egyszerűbb és rendszerezhetőbb ez a fajta megoldás. Emellett a korszerű rendszerezéssel és adminisztrációval több hiba is elkerülhető.

Napjainkban a cégek egyik legfontosabb célja a költségcsökkentés azon területeken, amelyeken kihasználatlanság miatt van többletköltség. Ez sokszor csupán csak a rossz adminisztráción múlik.

Dolgozatom célja egy olyan webalkalmazás felületének megtervezése és megvalósítása volt, amely parkolóhelyek adminisztrációját végzi a különböző felhasználói igényeket kielégítve, valamint szolgáltatásokat nyújt, melyekkel minden jól működő adminisztrációs rendszer rendelkezik.

Az alkalmazás elkészítése korszerű webes technológiák felhasználásával készült, melyeket az alapoktól ismertem meg, hiszen nem rendelkeztem ilyen jellegű tudással.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.