Perzisztens üzleti alkalmazás tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Huszerl Gábor Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A feladat célja az üzleti folyamatok mély megértése, olyan technológiák és kereskedelmi fogralomban kapható termékek vizsgálata során, melyek ismerten alkalmasak folyamatok futtatására, és állapotuk perzisztálására. A szakdolgozatban bemutatásra kerültek egy általános WS-BPEL folyamat építőkövei, illetve hogy milyen kritéruimokat kell teljesíteni egy folyamat állapotának perzisztálásához.

A megszerzett ismeretek demonstrálására egy olyan prototípus perzisztens üzeleti folyamatkezelő motor készült el, mely alkalmas általános folyamatok futtatására bizonyos fejlesztési irányelveket betartva, WS-*, XML, Java Enterprise Edition, JPA, és JAX-B technológiák felhasználásával. A dolgozatban olvashatók a prototípus rendszer tervezési megfontolásai, illetve az implementációs lépések.

A prototípushoz tartozik egy konkrét üzleti hitelbírálat folyamat, ami egy WS-BPEL folyamathoz hasonló elemeket tartalmaz, üzeneteket fogad, generál és komplex állapotátmenetei vannak, interfészei szabványos módon vannak leírva.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.