Polimorf alakzatok elhelyezése elektronikus magazinban

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az elektronikus magazinok egyik legnagyobb kihívása a különböző képernyőjű eszközökön az igényes magazinélmény biztosítása, kihasználva a digitális technológia adta előnyöket és extra lehetőségeket. A hagyományos, papír alapú magazinokkal szemben az elektronikus eszközökön dinamikusan változik a képernyő- és betűméret, ez pedig nagy kihívást jelent a felületen megjelenő elemek helyes tördelésében és elrendezésében.

Szakdolgozatom célja egy elektronikus magazin keretrendszerébe beépülő modul elkészítése, mely képes egy adott felbontású képernyőn, tetszőleges betűmérettel optimálisan elhelyezni képekből és szövegekből álló, különböző formájú alakzatokat. Ezen feladat megoldása szoros kapcsolatban áll a pakolási problémákkal. Ezért kitérek a különböző pakolási problémákra és az ezek megoldása közben felmerülő részproblémákra. Egy kiemelkedő pakolási feladat a strip packing problem, amely nagy hasonlóságot mutat a szakdolgozatom témájával.

A fenti problémák megoldására különféle megoldási módokat mutatok be, majd az általam készített eljárás működését taglalom, és kitérek az implementáció részleteire. Az elkészített modul a megadott alakzatokból optimális felületet képes kialakítani bármilyen eszköz képernyőjén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.