Powerline kommunikáció megvalósítása az ST Microelectonics eszközeivel

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat először áttekinti és összehasonlítja a már létező power line protokollokat, megfigyeli azok különbségeit és értékeli azokat felhasználhatóság szempontjából.

A szerző bemutatja az ST Microelectronic IHP003V1-es jelzésű hardverét, és ismerteti az ST7540-es power line transciever chip-et.

A második részében egy power line-ra, mint fizikai rétegre tervezett protokollról lesz szó, mely tervezése során a szerző figyelembe vette a fizikai rétegből származó kötöttségeket és előnyöket. A tervezett protokoll felépítése összehasonlításra kerül az OSI modellel.

Ezután a protokoll fejlesztéséhez és teszteléséhez használható szimulációs környezet fejlesztése lesz részletezve, bemutatva annak felépítését és fejlesztési döntéseit, melyek a lehet legjobb szimulációs eljárás elérésére törekedtek.

A dolgozat végén szimulációs mérések elrendezéseik lesznek bemutatva, bevezetésre kerülnek minőségi mutatók, amikkel a protokoll működését lehet osztályozni. Ezután különböző paraméterek hatásait vizsgálja a szerző és következtetéseket von le belőlük.

A szerző továbbfejlesztési lehetőségek felvetésével zárja a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.