Projektmenedzsment webportál fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Bármilyen vállalat, cég vagy más hasonló szervezet keretein belül folyó összetett és sokszereplős informatikai projektmunka megköveteli a minden részletre kiterjedő adminisztrációt. A projektek menedzselése legfőképpen az éppen futó projektek és az azokon dolgozó személyek kezeléséből áll, de nem szabad elfeledkeznünk mindezek anyagi, pénzügyi vonzatáról. sem. Ezen feladatok főleg több párhuzamos projekt és sok dolgozó esetében igen nagy kihívást jelenthetnek az adminisztrációval foglalkozók számára.

Ennek a problémának a megoldását célozza meg a Balance fantázianevű általános projektmenedzsment rendszer is, amelynek a fejlesztése a diplomatervem alapvető feladata. Az alkalmazás lehetővé teszi egy adott szervezet különböző projektjeinek és azok résztvevőinek a nyilvántartását. A szervezet többi rendszerével való széleskörű integrációjával központi felületen biztosítja a projektek felügyeletét és adminisztrációját is. Mindezek mellett a szervezeten belül működő pénzügyi folyamatok modellezésével és összetett pénzügyi mutatók biztosításával segíti a projektek pénzügyi menedzselését valamint akár a magasabb szintű döntéshozatalt is. A rendszer összetettsége miatt az alkalmazás fejlesztése csapatmunka keretében zajlik ahol mindenki dedikált feladatokon dolgozik.

A Balance elsősorban webes technológiákra épül ezzel áthidalva a különböző platformkorlátokat valamint egységes és általános elérést nyújtva az egyes szolgáltatásaihoz. A korszerű kliensoldali technológiák miatt egyre inkább eltűnnek a határok a vastag és a vékonykliensek között így egyre inkább a klasszikus vastagkliens rendszereket is e technológiákra építve valósítják meg. A diplomaterv során tehát nem csak a fent említett rendszer megvalósítása a feladatom, hanem e modern technológiák megismerése és elsajátítása is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.