Protein alapú számítógépes áramkörök megvalósíthatóságának vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Rakos Balázs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen munkában a protein molekula alapú új számítástechnikai technológia megvalósíthatósági vizsgálatát folytatom. Bevezetésként felsorolom azokat a fejlesztési irányokat, amelyeket a számítási teljesítmény növelésére használnak. Ezután azzal, hogy felhívom a figyelmet arra, hogy ezek a fejlesztések nem folytathatók minden határon túl, megindoklom, hogy miért szükséges új számítási technológiák után kutatni.

A folytatásban megemlítem azokat a kutatásokat, amelyeket az elmúlt években végeztek az új technológiák kifejlesztéséért.

Ezután bemutatom a Coulomb-csatolt proteinekkel végzett korábbi kísérletek eredményeit és bemutatom azt a modellt, amit a tervezésnél használtam. Felsorolom azokat a lényeges tulajdonságokat, amik az alapot biztosítják ahhoz, hogy a kutatásokat folytassuk. Bemutatom, hogy miért lehet a gondolkodást 3D-s struktúrákra is kiterjeszteni.

Ezután bemutatok egy módszert, amivel olyan struktúrákat hozhatunk létre, ami egymagában is képes több logikai függvény megvalósítására. A módszer működőképességét a tervezett struktúra szimulációival támasztom alá.

Befejezésképpen egy, az irodalomból kiemelt struktúra implementációját mutatom be, és támasztom alá a működését szimulációkkal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.