Rádió konfiguráció szkriptnyelvvel

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szoftver- és hardverfejlesztési feladatokhoz szükséges időt nagymértékben befolyásolja a folyamatok automatizáltsága. A szakdolgozat célja a Silicon Labs EZRadioPRO rádiós egységeinek alkalmazása során felmerülő konfigurációs feladatok automatizálása a meglévő megoldások továbbfejlesztésével és új funkciók létrehozásával.

Az elkészült megoldás hasznos lehet mind a cégen belül, mind azon kívül. Használható a rádiós chipek tesztelése és validációja során, valamint az áramkörön alapuló megoldások fejlesztése közben.

A Silicon Labs jelenleg Eclipse alapú fejlesztői környezetet biztosít az integrált áramköreihez. A dolgozat bemutatja az Eclipse platform kiterjesztését egy már meglévő, a rádiós eszközökhöz készült konfigurációs alkalmazás migrálásával és továbbfejlesztésével.

A feladatkiírásban elképzelt alkalmazás lehetővé teszi a rádiós hardverek automatikus kiértékelésére szolgáló tesztek generálását és futtatását, így gyorsítva az ezen áramkörön alapuló fejlesztéseket.

Az első fejezet részletezi a feladatkiírást. A második fejezet bemutatja a feladat kidolgozása során használt hardver- és szoftvereszközöket, és a már létező megoldásokat. A harmadik fejezet a szoftverkomponensek tervezéséről és megvalósításáról szól. Az utolsó fejezet összefoglalja a továbbfejlesztési lehetőségeket és az elvégzett munkát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.