Rádiófrekvenciás protokoll tervezése, megvalósítása és tesztelése különböző eszközökön

OData támogatás
Konzulens:
Varga Dániel
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat célja néhány, a piacon kapható rádiófrekvenciás (továbbiakban: RF) eszköz összehasonlítása, és a felhasználásukkal felépített vezetéknélküli hálózathoz a hét rétegű OSI modell adatkapcsolati rétegének és hálózati rétegének definiálása, valamint az egyes hardverekkel kapcsolatot létesítő driver szint megírása.

A piacon óriási a választék az RF eszközök között. Ezen áramkörök között található olyan, mely teljesen megfelel az IEEE 802.15.4 szabványnak, de olyan is, mely csak a fizikai réteget definiálja, az adatkapcsolati réteg meghatározását a fejlesztőre bízza. Ezért először ismertetjük a rádiófrekvenciás kommunikáció alapjait, az OSI modellt és az IEEE 802.15.4 szabványt (1. fejezet), majd néhány kiválasztott RF eszközt hasonlítunk össze, kiemelve a szakdolgozat céljából lényeges előnyeiket és hátrányaikat (2. fejezet).

A 3. fejezetben bemutatjuk a felépített program alapjait és a driver szintet, míg az azt követő két fejezetben ismertetjük a két kidolgozott protokollt (adatkapcsolati réteg: 4. fejezet, hálózati réteg: 5. fejezet).

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.