SAR fejlesztés

OData támogatás
Konzulens:
Rösner Vilmos
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Jelen dolgozat a Nemzetközi Űrállomás detekciójának lehetőségeivel foglalkozik, valamint bemutatásra kerül egy DWSR 2501C típusú meteorológiai radar berendezéssel történő mérés megtervezése, és az elvégzett mérés eredményeinek értékelése. Továbbá a dolgozat ismerteti a Nemzetközi Űrállomásról történő mikrohullámú képalkotás lehetőségét a számított eredmények és mérési tapasztalatok alapján.

A dolgozat részletesen kitér az űrállomás jellemzésére, mint a radar mérés céltárgyára, és becslést ad a legfontosabb tulajdonságaira, a radar hatásos keresztmetszetére, mozgására és a mérés során a radar berendezéstől való távolságára.

A továbbiakban a dolgozat részletezi és becslést ad a detekcióhoz szükséges radar berendezés legfontosabb paramétereire, a használt frekvenciára, a radar adóteljesítményére, a szükséges antenna nyereségre. Ezen felül a dolgozat foglalkozik a detekció gyakorlati megvalósításával, a DWSR 2501C1 típusú radar berendezés bemutatásával és vezérlésének módjával.

A dolgozatban bemutatásra kerülnek az elvégzett mérések eredményei és végül értékeljük a mikrohullámú képalkotás lehetőségét, gyakorlati megvalósíthatóságát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.