SPI alapú busz fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Szalóki Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatomat egy nagy projektbe bekapcsolódva, a Conet Kft.-nél készítettem. A projekt célja egy épületinformatikai tervező rendszer kifejlesztése, amiben az én szerepem a szükséges hardver támogatás egy részének a megtervezése volt. A szakdolgozat két építőelem megtervezéséről számol be: egy egységek közötti kommunikációs busz vonal és a vonal működtetéséhez szükséges vezérlő egység fejlesztéséről.

A dolgozat első, rövidebb része a kommunikációs vonal fejlesztéséről szól. Először leírja a rendszer alapvető működési elvét, majd ez alapján végigveszi a busz lábkiosztásával kapcsolatos megfontolásokat, a továbbított jelek funkcióját és működési mechanizmusát. Végezetül bemutatja a megtervezett áramköri egységet.

A buszt vezérlő egység tartalmaz egy mikrokontrollert, egy galvanikusan leválasztott CAN és egy Bluetooth Low Energy interfészt, a kommunikációs busz jeleit és egy tápforrást, aminek a bemenete hálózati váltófeszültség. A szakdolgozatban felsorolt egységek mindegyikét különálló alkatrészekből valósítottam meg, nem pedig a piacon kapható önálló modulokból. A dolgozat második része ezeknek a részegységeknek az elkészült terveit, majd a nyomtatott áramköri rajz tervét mutatja be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.