Sávdetekció megvalósítása neurális háló és IPM alkalmazásával FPGA-n

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Béla
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az autóipar egyik intenzív területe a vezetést támogató rendszerek (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) fejlesztése. A vezetést támogató rendszerek célja, hogy aktívan segítsék a járművezető munkáját. Ezen rendszerek közé tartozik például a tolató radar és kamera, parkolási asszisztens, sávelhagyás jelző, vakfolt figyelő.

Egy ilyen rendszer az automatikus sávkövető rendszer, amely képes kamera képek, esetleg radar alapján beavatkozni és tartani a sávot, melyben a jármű halad. Diplomatervemben ilyen megoldásokat ismertetek. Célom egy olyan általam fejlesztett algoritmus bemutatása, mely egy kamera képét inverz perspektivikus transzformációval (Inverse Prespective Mapping - IPM) felülnézeti képpé transzformálja, majd ezen a transzformált képen valós időben megkeresi a sávokat.

Ezt az algoritmust először Matlab környezetben valósítottam meg, majd ez alapján javaslatot teszek ZedBoard FPGA kártyán való implementációra, ezáltal lehetőséget biztosítok a valós időben beágyazott környezetben való működésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.