Sportfogadás tanácsadó alkalmazás fejlesztése webes környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai világban rengeteg sportfogadás tanácsadó oldallal találkozhatunk szerte az interneten. Az oldalak tippeket szolgáltatnak a felhasználóknak, akik azokat különböző kombinációkban megtéve fogadási irodákban felhasználhatják. A mindennapos tippeket össze kell gyűjteni, illetve szelektálni kell az oldal szerkesztőinek. Ehhez rengeteg idő szükségeltetik. Ezeket a gyűjtési folyamatokat valamilyen formában automatizáltan is lehetne működtetni, hogy időt spóroljon meg a weboldal szerkesztősége.

A diplomatervem keretein belül egy olyan webes alkalmazást valósítottam meg az új .NET Core környezetben, amely erre a problémára nyújt egy megoldást, lehetőséget ad automatizált tipp begyűjtésre. Emellett az egyes tippsorozatokhoz a felhasználók elküldhetik a véleményüket, illetve saját megtett szelvényeiket is megoszthatják egymással. A megoldásomhoz a jól bevált kliens-szerver architektúrát alkalmaztam, mely tökéletes megoldást nyújt a többfelhasználós rendszerek megvalósításához. Az alkalmazásom egy .NET Core keretrendszerben megírt szerver oldalt, illetve egy Angular keretrendszer alapú webes kliens alkalmazást tartalmaz. A kliens alkalmazás HTTP kéréseken keresztül kommunikál a szerver oldallal.

Nem szabad megfeledkezni a nem funkcionális követelmények betartásáról sem. A szoftverfejlesztés iparágában fontos, hogy egy megbízható, biztonságos, karbantartható és tesztelhető szoftvert adjunk ki a kezeink közül. Ezek biztosításához különböző tervezési mintákat alkalmaztam. Emellett a dolgozatomban bemutatom a szoftverem biztonsági elemzését, illetve az alkalmazáshoz írt tesztek eredményességét is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.