Sportpályák foglalását támogató webalkalamzás fejlesztése Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mindennapi élet során minden ember számára szükséges tevékenység a sportolás, a mozgás. A szakdolgozatom célja, egy olyan webalkalmazás megtervezése és megvalósítása, ami az emberek ezen szükségének kielégítését megkönnyíti.

Napjainkban az emberek nagy része túlsúlyos, illetve rengeteg olyan betegséggel rendelkeznek, amik megfelelő mennyiségű mozgással megelőzhetőek lennének. Ezen probléma abból is eredhet, hogy az embereknek lenne igénye sportolni, azonban nehézkesen találnak olyan helyet, amely kielégíti minden igényüket.

Ezen igények kielégítésére, megterveztem és megvalósítottam egy sportpályák foglalását támogató rendszert Java EE platformon. Megterveztem és létrehoztam az adatbázissémát, az üzleti logikai réteget, valamint a megjelenítési réteget. A megjelenítési réteg implementálása során a Bootstrap és Primefaces technológiák segítségével - felhasználóbarát UI elemek felhasználásával - igényes felületet terveztem a weboldalaknak.

A szakdolgozat egy rövid bevezetés és specifikáció után részletesen tárgyalja az egyes rétegek megtervezését, majd a megvalósítás fejezet során kifejtésre kerülnek az esetleges változások a tervekhez képest, a fejlesztés során felmerülő problémák, valamint egy-egy érdekesebb feladat megoldásának menete. Végül a tesztelés módjait is megvalósítását mutatja be, amit egy rövid összefoglaló zár.

Végeredményként egy olyan webalkalmazás született, ami kutatásaim szerint nem nagyon létezik, és amellyel az emberek sportolási valamint mozgási igényei jobban kielégíthetővé válnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.