Szabvány alapú mobil közösségi érzékelés

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kocsis Imre
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban rohamosan fejlődő mobil technológia lehetővé teszi, hogy szenzorokban igen gazdag készülékekkel töltsék fel a piacot a gyártók. Ennek következtében az emberek egyre nagyobb százaléka hordoz magával olyan okos telefonokat, melyek internet kapcsolattal illetve számos szenzorral vannak felszerelve. Ennek eredményeképp lehetővé válik az általuk generált, nagymennyiségű adat mintavételezése és azok felhő alapú szolgáltatásokba való szinkronizációja, későbbi elemzése.

Szakdolgozatom bemutatja a Mobile Crowd Sensing-et mely a mobil alapú tömeges adatgyűjtésen alapul, illetve annak fő irányzatait továbbá, hogy milyen területeken használták már.

Bemutatásra kerül az irodalomkutatásom alapján megismert két szabvány, mely használható ezen témakörben, majd ebből az egyik részletesebben is. Ezt a szabványt használtam diplomamunkámban, mely egy iOS platformra elkészített alkalmazás. Ez az alkalmazás az okos telefonban fellelhető bizonyos szenzorokat regisztrálja és az általuk mért adatokat rögzíti, egy, a szabványt támogató szerveren. Szakdolgozatom kitér az iOS platform nyújtotta szenzorok lehetőségeire, illetve azok használatára, továbbá az említett szerver nyújtotta szolgáltatásokra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.