Szenzorcsatolt home trainer applikáció fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kertész Zsolt László
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mozgásszegény életmód komoly élettani kockázatokat rejt magában. Különösen télen, esős időben nehéz rávenni magunkat a szabadtéri testmozgásra, ilyenkor különösen fontos a motiváció. A kültéri sportokat barátságtalan időben helyettesítő beltéri megfelelőjük rendkívül unalmas, ingerszegény. A diplomaterv célja, hogy az otthoni mozgást, beltéri felkészülést színesebbé, motiválóbbá tegye sporttól függetlenül, különböző mozgásformákhoz fejlesztett Bluetooth Smart szenzorok és okostelefon, tablet segítségével.

Munkámban egy iOS applikációt fejlesztettem Swift nyelven, melybe mozgásszenzorok adatait integráltam, ezeket egy Google térképen megjelenítettem az önálló laboratóriumi munkámból kiindulva.

Az iOS alkalmazásból érkező adatokat egy PHP alapú webportálon vizualizálom, értékelem ki a felhasználó számára. A webportál funkcióit kiegészítettem valós idejű kommunikációval, mely segítségével az adatok gyorsan és erőforrás hatékonyan közlekednek a szenzorból kiindulva a webszerveren át a felhasználóig.

Egy interaktív térképes reprezentációt használva tartom fenn a motivációt és a koncentrációt egyaránt. A tevékenységet monitorozó szenzorok segítségével különböző visszajelzéseket adok a felhasználónak az éppen végzett teljesítményéről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.