Távközlési szoftver tesztkörnyezetének tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varga Pál
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A telekommunikációs szoftvert fejlesztő cégek egyik legfontosabb célja az, hogy minél jobb szoftvert állítsanak elő költséghatékonyan. Ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetnek a tesztelési fázis hatékonyságára. Ezért elengedhetetlen olyan modul tesztkörnyezetet alkalmazniuk, amivel a fejlesztő a kódolási fázis után egyből tudja a kódját tesztelni, mivel ebben a fázisban észlelt hibák kijavítása a legköltséghatékonyabb.

A fejlesztő a tesztelés során olyan hibákat véthet egy modulteszt létrehozásakor vagy módosításakor, amivel a tesztkörnyezet hibásan, vagy egyáltalán nem tudja lefuttatni a tesztet.

A feladatom egy olyan eljárás megvalósítása volt, amivel a fent említett tesztelési hibákat a fejlesztő felé jelezni tudjuk, és hibajavító javaslatokat tudunk ajánlani. Az eljárásnak képesnek kell lennie a hibák helyének meghatározására, és a javító javaslatok használatának igénylése esetén a javítás végrehajtására.

A szakdolgozat célja bemutatni a szoftver tesztelési típusokat, a vállalati modul tesztkörnyezetet, továbbá a megvalósított eljárás teljes fejlesztési folyamatának, és annak tesztelésének részletes ismertetése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.