Távoli elérést és karbantartást biztosító szerver-kliens architektúrájú rendszer tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Sógorné Dr. Balla Katalin
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Diplomadolgozatomban egy esztergákhoz és forgácsoló gépekhez használatos távoli elérést biztosító szerver-kliens alkalmazás tesztelési folyamatait szeretném bemutatni. Ennek során írok a projekt céljairól, körülményeiről az Evosoft kft.-n belül, a válaszott agilis fejlesztési és tesztelési módszertanról és annak a projektben megvalósult elemeiről. Részletezem a fejlesztési tevékenységek életútját és elhelyezem ebben a tesztelési feladatokat. Szót ejtek a tesztelés kihívásairól egy agilis környezetben.

A folyamatokat az ISTQB ajánlásainak tükrében vizsgálom.

Bemutatom a termékcsomagban található különböző platformokon futó szoftver komponenseket.

A tesztelés manuális oldalát vizsgálva részletesen kitérek a kialakított tevékenységekre (leginkább az integrációs/verifikációs/átvételi tesztre helyezve a hangsúlyt) és azok viszonyára a cég és a projekt ide vonatkozó belső előírásaival, dokumentumaival. Bemutatom az egy fejlesztési iteráció alatt elvégzendő tesztelési feladatokat, a bemenő paraméterekkel és kimenő adatokkal együtt.

Ismertetem a projekten belül kifejlesztésre került automata teszt keretrendszert, mely a Microsoft Coded UI Test alkalmazását és a Froglogic Squish nevű automata teszt eszközét köti össze, így nyújtva egy megoldást a több platformon történő automata tesztelésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.