Termékenységi jel elemző rendszer tervezése PHP platformon

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomaterv témája egy kibővített menstruációs naptár tervezése és fejlesztése, amelyre webes felületen keresztül tölthetőek fel az adatok. A laikus szemmel "fekete dobozként" működő női termékenység felderítéséhez szükséges minimális információkat összefoglaló, és a felhasználók számára érthető formába öntő weboldal hatékony segítséget nyújt a gyermekáldást váró pároknak.

A weboldal azért is hiánypótló jelentőségű, mert a termékenység felderítéséhez olyan termékenységi jelekből lehet következtetni, amelyek egyrészt sok adatot jelentenek, másrészt az összefüggéseiket leíró matematika-statisztikai módszerek túl bonyolultak ahhoz, hogy a laikus felhasználó viszonylag pontosan következtetni tudjon belőlük, főleg a problémás esetekben (akik a weboldal célcsoportját jelentik.)

A feljegyzett termékenységi jelek alapján utólagos elemzésre, a lehetséges problémák feltárására van lehetőség. A rendszer tervezése során célom volt úgy összeállítani a rögzíthető adatok listáját, hogy orvoshoz fordulás esetén az összegyűlt adathalmaz értékelhető legyen, így a felhasználó számára további segítséget jelent az oldal, hiszen ebben az esetben az adatgyűjtés számára már nem kell külön időszak.

A weboldal a begyűjtött és feltöltött adatokat érthető és szemléletes formában csoportosítja és elemzi. Ezeken kívül olyan kiegészítő szolgáltatásokat is nyújt, mint naptár-funkcióhoz csatlakozó figyelmeztetések lehetősége, amelyet a felhasználó testreszabhat.

A rendszer tervezése során fő szempont a lehetőség szerint minimálisra szorított memóriaigény melletti működés volt. A megvalósításhoz a PHP szerveroldali programozási nyelvet és MySQL adatbázist használtam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.