Területfoglalócsapat stratégiák tervezése mobilis robotokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Harmati István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A dolgozat egy MATLAB programban létrehozott szimulációs környezetről és az itt szimulálható kooperatív csapatstratégiákról szól. Rövid bevezetés után, a szimulátor kerül a középpontba. Megismerkedünk a szimulátor alapvető működési mechanizmusaival, majd a szimulátoron végzett fejlesztésekkel.

Ezek után szó lesz a szimulátorban megvalósított stratégiákról és az általam kitűzött célról, hogy egy korlátozó körülmények közt is működő képes stratégiát hozzunk létre. Létrehoztam egy próba stratégiát, amiben az egységek nem kooperálnak, de ezekkel a környezeti korlátozásokkal együtt is, nem túlságosan hatékony, de működő stratégiának tekinthető. Ez ellen létrehoztam, egy olyan stratégiát, ahol az egységek szorosan együttműködnek és így próbálják kompenzálni a környezet korlátozó hatását. Elsősorban a megszerzett tudás megfelelő eltárolása és felhasználása a cél. Valamint a rendelkezésre álló adatokból megfelelő következtetést kell tudni levonni, hogy sikeres legyen a stratégia.

Főleg ennek a két korlátozott stratégiának a megvalósításán van a hangsúly. Igyekeztem kisebb méretű egységekből felépíteni a stratégiát, ezzel növelve az kezelhetőséget és megmutatni, hogy milyen részekből áll össze egy jól működő stratégia.

Végül bemutatásra kerül korlátozott stratégiák tesztelése egymás ellen és más egyéb stratégiákkal szemben. Majd ezek kiértékelése és további fejlesztési lehetőségek kerülnek bemutatásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.