Tervezésitér-bejáró keretrendszer integrációs tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Nagy András Szabolcs
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A rendszertervezés egyik kihívása, hogy olyan rendszereket tervezzünk, amelyek a funkcionális követelmények mellet, a nem funkcionális követelményeket is kielégítik. A nem funkcionális követelmények közé tartozik egy rendszer erőforrás használata, üzemi költsége, teljesítménye. Egy rendszerről más-más rendszertervek is elképzelhetőek, amelyek a nem funkcionális követelményeket különböző módon elégítik ki.

A VIATRA DSE eszköz használatával, lehetőségünk van kiválasztani az optimálisabbakat a rendszerterveink közül. Az eszköz megfelelő működésének ellenőrzéséhez, integrációs tesztelésre van szükség. Ennek az eszköznek a tesztelése nem könnyű feladat, mivel szükségünk van egy modellre. Ennek a modellnek olyannak kell lennie, amelyen az eszköz által nyújtott funkcionalitások nagy része alkalmazható, valamint a tesztesetek kiértékelésekor jól ellenőrizhetőek az egyes kimenetek, voltaképpen le tudjuk ellenőrizni akár kézzel is, hogy az eszköz az elvárt működést produkálja.

A dolgozatomban a VIATRA DSE eszköz tesztelése a fő feladat. Integrációs tesztek felállítása és kiértékelése. Bemutatom a szabályalapú tervezésitér-bejárás megközelítését. Ismertetetem az eszköz teszteléséhez szükséges alapfogalmakat. Az elkészült tesztkészletről leírást készítek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.