Tesztautomata alkalmazás készítése SINAMICS motorvezérlő családhoz

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A tesztelés, a különböző tesztek fejlesztése Tcl nyelven történik az evosoft Hungary Kft. Industrial Automation & Drive Technologies ágazatán. A jelenlegi tesztautomata UNIX platformon működik. A diplomaterv célja, hogy a jelenlegi tesztautomatát Windows platformon elkészítsük a SINAMICS motorvezérlő családhoz, a tesztelés egyszerűsítése és meggyorsítása érdekében.

A döntés a Microsoft .NET fejlesztői keretrendszerre esett, azon belül a grafikus interfész C# nyelven készült. A diplomaterv tartalmazza a teljes megvalósítandó koncepciót, amely igazodik a tesztautomatizálási részleg jellegzetességeihez, működéséhez. A régi tesztautomata működéséből kiindulva, a felhasználható részeket kiemelve kerül sor egy csak Windows platformon működő tesztautomata bemutatására.

A tesztautomata szoftver egy kliens és egy szerver oldalból áll, ezek kommunikációja TCP/IP protokollon keresztül történik. A fájlok átvitele zip típusú állományokba tömörítve zajlik. A szerver oldal CORBA interfészen keresztül kommunikál a SINAMICS-ot natív C++-os szerelvények segítségével RS485 PROFIBUS , és RS232 soros porton keresztül paraméterező és kezelő szerviz alkalmazással. A diplomaterv tartalmazza a SINAMICS PROFIBUS protokollon alapuló kommunikációjának megvalósítását, valamint a Tcl értelmező integrálásának módját is. A dokumentum részletesen bemutatja a koncepció megvalósításában felhasznált technológiákat, protokollokat, illetve az ezek segítségével elkészült szoftverek működését, valamint a grafikus felület kialakításának részleteit.

A tesztautomatához szükséges XML konfigurációs állománykezelő segédalkalmazás készítésének bemutatására szintén sor kerül a diplomaterv részeként.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.