Tesztrendszer fejlesztése orvosi eszközhöz

OData támogatás
Konzulens:
Kökényesi Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat témája egy orvosi tesztrendszer tervezési és megvalósítási folyamatának ismertetése. Ez a szimulátor egy mikrokontroller alapú rendszer, melyet művese készülékek tesztelésére alkalmaznak. A készülék egy dialízisgép érzékelő és beavatkozó hardver elemeit szimulálja.

A tesztrendszer alkalmazási céljának és a művese készülékek működésének megértéséhez először egy rövid áttekintést adok a vese fiziológiájáról, a veseelégtelenségről és a vesepótló terápiákról. Ezek után következik a tesztelendő dialízisgép felépítésének ismertetése, illetve egy betekintés a szofveréletciklus menedzsmentbe és a verifikációs tesztek menetébe, előírásaiba.

Egy technológiai áttekintést követően részletes leírást nyújtok az orvosi tesztrendszer tervezési és implementációs folyamatáról, kifejtve többek közt a kommunikációs interfész kártya tervezését, a mikrokontrollerek felprogramozását és a grafikus felhasználói felület elkészítését LabVIEW platformon. Végezetül a szimulátor elkészült prototípusának bemutatásával zárom a diplomadolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.