Továbbfejlesztett e-mailkezelő alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A hivatalos kommunikációban az internetes információcserére alkalmas módszerek közül mind a mai napig az e-mail hódított magának a legnagyobb teret, és a belátható jövőben az e-mailnek továbbra is fontos szerepe lesz a kommunikációban.

Diplomamunkámban összehasonlítom a jelenleg elérhető e-mailkezelő alkalmazások közül a (megítélésem szerinti) kettő legjobbat, megalapozva ezzel azt a célkitűzésemet, hogy egy új, ezekhez képest továbbfejlesztett és a felhasználók érdekeit nagyobb mértékben figyelembe vevő e-mailkezelő rendszert készítsek.

A dolgozatban bemutatom a rendszer megtervezésének folyamatát. Ennek részeként pontosítom a továbbfejlesztendő tulajdonságokat, majd ismertetem a felhasználó által elvégezhető műveleteket, a felhasználói felület felépítését, és az alkalmazás architektúráját. A megvalósítás módjának kiválasztását követően az alkalmazás szoftverkörnyezetét részletezem.

A terv után az alkalmazás implementációját mutatom be. Leírom az alkalmazás elkészítésének lépéseit, a működéséhez szükséges beállításokat; majd az egyes funkciók működését, a megvalósításuk során felmerült problémákat és az azokra adott megoldásokat tárgyalom. Tájékoztatást adok a fejlesztés állapotáról és az alkalmazás kipróbálásának módjairól, kitérek a továbbfejlesztési lehetőségekre, és rövid összefoglalással zárom diplomatervemet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.