Ügyfél nyilvántartó és gazdálkodási rendszer tervezése és fejlesztése webes környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Az informatika rohamos fejlődésével napjainkban már elképzelhetetlen egy egészen kis cégtől a multinacionális vállalatokig olyan iroda, ahol ne alkalmaznának számítástechnikai eszközöket hardver és szoftver szinten egyaránt. A gyors kommunikáció érdekében nélkülözhetetlen egy jól működő hálózati rendszer alkalmazása, amely lehet csak egy helyi kiterjedésű hálózat vagy az egész világot behálózó jelentős népszerűségnek örvendő internet.

A hordozható számítógépek, táblagépek, okostelefonok elterjedésével lehetővé vált a helyfüggetlen, gyors és megbízható internetelérés. Így a szoftverek között egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a webes alkalmazások, melyek az elmúlt évek során lépést tartva a technikai és felhasználói igényekkel folyamatosan fejlődtek, korszerűsödtek. Megjelentek a dinamikus weboldalakra épülő webkettes alkalmazások, melyek már lehetővé teszik komplexebb szoftverek webes felületen történő megvalósítását.

A szolgáltatási szektorban elhelyezkedő vállalkozások számára nélkülözhetetlen az ügyfeleik adatait rendszerező, tároló és könnyen kezelhető ügyfél nyilvántartó rendszer valamint a szolgáltatás bevételeit és kiadásait kezelő gazdálkodási rendszer. Számos ügyfél nyilvántartó vagy gazdálkodási rendszerrel találkozhatunk a piacon, melyek jelentős része fizetős kategóriába esik és túlságosan is általános jellegű. Elenyésző esetben rendelhető olyan bővítő modul, amely specializálná a rendszert egy-egy vállalkozás számára. Ennek nyomán merült fel az igény egy olyan szoftver létrehozására, amely ötvözi az ügyfél nyilvántartó és a gazdálkodási rendszer tulajdonságait speciálisan webhosting szolgáltatást nyújtó vállalkozás számára.

A dolgozat bemutatja a webes alkalmazások fejlődését, ismerteti általános felépítésüket és működésüket. Felméri egy iparágban; jelen esetben egy webhosting szolgáltató felmerülő igényeit. Ismerteti az igények kielégítésére létrehozott szoftver tervezésének és megvalósításának lépéseit, az alkalmazott technológiát. Részletesen bemutatja az elkészült program moduljait és funkcióit, majd értékeli az eredményeket, végül pedig javaslatokat tesz a további fejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.