Univerzális BKK menetrend alkalmazás készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

2015-ben hódító útjára indult a Microsoft legújabb operációs rendszere, ami a Windows 8 újdonságait és a Windows 7 időt próbált tulajdonságait ötvözte és fejlesztette tovább. A Windows Store alkalmazások is új szintre emelkedtek az újonnan megjelenő Universal Windows Platformnak köszönhetően.

Szakdolgozatom során egy BKK menetrend alkalmazást tervezek és valósítok meg az új platformon, ami a statikus, előre megtervezett menetrenddel, a dinamikusan változó Futár adatokkal és egyéb tömegközlekedéssel kapcsolatos hírekkel fog dolgozni. Az app kihasználja a platform nyújtotta lehetőségeket, mint például, hogy asztali számítógépen és mobil eszközökön is képes futni.

A dolgozat elején röviden bemutatom, hogy milyen problémát szeretne az alkalmazás megoldani és hogyan, továbbá, hogy a megvalósítás során mire kell odafigyelni. Ezután részletesebben is körbejárom az új platform kialakulását és képességeit, illetve a BKK és egyéb szolgáltatók által nyújtott adatokat, szolgáltatásokat.

A következő szakaszban pontosítom az alkalmazás feladatát és hatáskörét, majd megtervezem az elvárt képességeket, korlátokat, felhasználói felületeket és az architekturális felépítést. Miután röviden ismertetem a fejlesztői eszközöket és technológiákat, a tervek szerint implementálom a programot.

Végezetül összegzem a fejlesztés alatt szerzett tapasztalataimat és javasolok néhány jövőbeli fejlesztési lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.