Utazási portál fejlesztése ASP.NET alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az interneten történő egyéni szervezésű utazások egyre növekvő népszerűségre tesznek szert, ami a technológia fejlődésének is köszönhető. Ma már lehetőség van otthonról, interneten keresztül repülőjegyet venni, szállást foglalni. Diplomamunkám során egy olyan webalkalmazás létrehozása volt a célom, amely az ilyen utazások megszervezéséhez nyújt segítséget. Alkalmazásom használatával különböző szempontok alapján van lehetőség repülőjegyet keresni, az útvonalakról pedig részletes információkkal szolgál, ezen kívül a légitársaságok értékelésének funkciója is segíti az utazások megtervezését.

A szoftver az ASP.NET MVC keretrendszerre épül, amely a Model-View-Controller tervezési mintán alapul. A szerver oldali programozás C# nyelven történt. „Code First” elven adatbázist hoztam létre a kedvenc útvonalak, légitársaság-értékelések, valamint hőmérsékletek tárolására, az Entity Framework ORM rendszert használtam az adatok leképezésére. A kliens oldal fejlesztéséhez HTML-t és különböző JavaScript könyvtárakat alkalmaztam, mint például a jQuery és az AngularJS. A külső adatok szolgáltatása web API-kon keresztül történik: felhasználtam a Skyscanner API-t, a The World Bank – Climate Data API-t, a REST Countries API-t, és a Flickr API-ját is.

Diplomamunkámban az előbb felsorolt technológiákat, majd az általam megvalósított alkalmazás specifikációját, funkcióit, architektúráját, valamint megvalósításának részleteit fogom bemutatni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.