Üzleti folyamatok támogatása IT alkalmazásokkal

OData támogatás
Konzulens:
Marton József Ernő
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Új ügyfelek bevonása egy vállalat életébe szükséges, de egyben kockázatos folyamat is. A vállalat hírnevének védelme érdekében elengedhetetlen az ügyfelek és tevékenységük alapos ismerete, hogy az nem ütközik-e a vállalati elveivel, és hogy jogi szempontból is elfogadhatóak-e. Dolgozatomban egy ipari vállalat számára a korábbi, elektronikus levelezésen alapuló, új ügyfelek felvételét támogató folyamatát terveztem újra és valósítottam meg. Munkám célja az volt, hogy az előző rendszer hiányosságait kiküszöbölve egy átlátható folyamatot hozzak létre, melynek segítségével hatékony ügyfélkezelés valósulhat meg a vállalaton belül.

A feladatom során áttekintettem a workflow rendszerek sajátosságait, és megvizsgáltam, hogyan történik az ügyfél felvétel az SAP vállalatirányítási rendszerben. Annak érdekében, hogy az ügyfelek jogi szempontból történő vizsgálatát is magába foglaló folyamatot tervezzek, utánajártam a vállalatnál alkalmazott Know Your Customer módszertannak.

A diplomaterv második felében bemutatom a 3 workflow folyamatot, amelyek a megrendelő, átvevő és számlabefogadó/számlafizető ügyfelek rögzítését támogatják. Az új folyamatokkal szemben támasztott követelményeket és elvárásokat a vállalati igények felmérése alapján a funkcionális és üzleti specifikációban rögzítettem. Megterveztem, majd implementáltam a 3 folyamatot egy, az integrált vállalatirányítási rendszertől független, önálló workflow rendszerben. Riportokat definiáltam az ügyfelek rögzítésének áttekintése, a folyamatok elemzése, és a kritikus pontok azonosítása érdekében. Utolsó lépésként a folyamatok tesztelése is sikeresen megtörtént, így a vállalat használatba tudta venni az új megoldást.

Összefoglalva, az új folyamatok és riportok alapját képezhetik egy hatékony ügyfélkezelés megvalósulásának a vállalaton belül. A workflow rendszer-alapú megvalósítás a mindennapi munkavégzést megkönnyíti, hiszen jelentősen csökkenti az átfutási időt, biztosítja az áttekinthetőséget és lehetővé teszi az ügyfelek azonnali vizsgálatát. A végeredmény egy olyan megoldás, amely hosszútávon használható és könnyen módosítható a vállalat igényei és az aktuális törvényi szabályozások szerint annak érdekében, hogy segítse a vállalat hosszú távú céljainak megvalósulását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.