Üzleti információk elektronikus sajtóbeli áramlásának vizualizációja

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovács Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A mai, információs társadalomban, az üzleti szereplőknek folyamatosan autentikus, megbízható és friss információkra van szükségük. Az üzleti információk fő csatornái az elektronikus média és a közösségi hálózatok üzenőfalai, innen nyerhetőek ki a hírek, bejelentések, amelyek később struktúrába szervezhetőek és elemezhetőek.

A diplomamunka célja egy olyan elektronikus szolgáltatás megtervezése és implementálása, amely alkalmas RSS csatornák monitorozására, és képes meghatározni az információáramlásokat.

A pontos feladat egy Java Enterprise Edition alapú komplett szoftveralkalmazás kifejlesztése, amely képes az RSS üzenetek aggregációjára, az adatok relációs adatbázisban tárolására és az információk előfeldolgozására, valamint egy felhasználóbarát, adatvizualizációra alkalmas webes felületet biztosít a végfelhasználók számára.

A kitűzött cél elérése során arra törekedtünk, hogy egy modern webes alkalmazást készítsünk, amely viszonylag friss, de már azért jó elterjedtnek számító technológiákat használ.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.