Vállalati termékkatalógus iOS platformon

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A mobileszközök népszerűsége napról napra folyamatosan növekszik. Az emberek életében jelentős szerepet töltenek be, megkönnyítve a hétköznapjaikat.

A nagy mobilplatformok közül az Apple által fejlesztett iOS operációs rendszer, illetve az ezt használó iPhone meghatározó súllyal bír a világpiacon. Az iPhone széles körben elterjedt, egyesek státusz szimbólumnak is tekintik. A dolgozatom első felében az iPhone fejlődésének történetét mutatom be a főbb verziókra lebontva az újításokat ismertetve, majd a végén összegzésben leírom, hogy hogyan lehetett ennyire sikeres ez a termék. Végül bemutatom a platform alap tervezési mintáit és technikáit.

Viszont nem csak az embereknek adnak új lehetőségeket a mobileszközök, hanem a vállalatok számára is rengeteg új opciót nyújtanak a céljaik elérésében. Az egyik fő céljuk pedig az, hogy a számtalan terméküket és szolgáltatásaikat minél jobban megismertessék az ügyfeleikkel. Ebben a versenyben a mobil alkalmazások is kiveszik a részüket. A dolgozatom másik része egy vállalati termékmegjelenítő mobil applikáció megvalósításáról szól. Az alkalmazás egy távoli szervertől kapja a megjelenítendő produktumokat, melyeket informatív formában, az Apple által előírt fejlesztői útmutatásokkal összhangban tár a felhasználó szeme elé. Bemutatom a szerverrel való kommunikációt és az adatbázis belső struktúráját, illetve ennek kezelését. Ismertetem, hogy hogyan és milyen eszközökkel valósítottam meg a felhasználói felületet.

A szakdolgozatom utolsó felében összegzem a munkámat, és értékelem azt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.