Valós idejű könyvjelzőmegosztó alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A mai böngészési szokásoknak megfelelve, szinte minden böngésző képes valamilyen szintű könyvjelzőkezelés megvalósítására. A felhasználó igények azonban gyakran túlmutatnak a megvalósított funkcionalitáson és igénylik, hogy több eszközön is elérhessék könyvjelzőiket platformfüggetlen módon. Emellett a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő megosztási szokásoknak megfelelve szeretnék könyvjelzőiket, könyvjelző kategóriáikat másokkal is megosztani.

Szakdolgozatomban egy olyan valós idejű könyvjelzőmegosztó alkalmazást terveztem és valósítottam meg, ami a szóban forgó problémát próbálja megoldani és közben egy magasabb szintre emelni a könyvjelzőkezelés folyamatát.

Az 1. fejezetben a könyvjelzőkelést, mint funkciót mutatom be a mai átlag felhasználó és a kicsit komplexebb céges környezet szemszögéből. A 2. fejezetben a kapott feladat értelmezését és az ebből levont következtetések által megalkotott rendszertervet részletezem. A 3. feladatban a webes alkalmazások felépítését és kommunikációját ismertetem technológiai szempontból. A 4. fejezetben a felhasznált technológiák bemutatásával foglalkozom. Az 5. fejezetben ismertetem az elvégzett munkát, annak minden nehézségével és problémáival. A 6. fejezetben az elkészült rendszer különböző terhelési szintek melletti tesztelésével foglalkozom. Végezetül a 7. fejezetben röviden értékelem az elvégzett munkámat és ismertetek pár továbbfejlesztési lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.