Vásárlás nyilvántartó szoftver készítése mobil platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok piaca intenzíven növekszik, a telefon felhasználók nagy részének már ilyen készüléke van. Ezzel együtt nő az igény arra, hogy minél több funkciót és alkalmazást tartalmazzanak a telefonok, és mindennapi teendőinket is elintézhessük velük.

Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiadásaikat azonnal elkönyvelhessék. Az alkalmazás saját adatbázisában elemek nevén és árán kívül a vásárlás dátumát is elmenti, és ezen felül egy képet is rendel hozzájuk. Ezeket később visszanézés céljából különböző szűrők alapján listázza, és összesített statisztikákat tesz elérhetővé. Ezen kívül lehetőség van az elmentett adatok kiírására egy Xml fájlba, amelyet az alkalmazás feltölt a felhasználó OneDrive tárhelyére, ahol az adatok más platformról is elérhetőek lesznek.

Az alkalmazás Windows Phone 8-as operációs rendszerre készült, figyelve arra, hogy a grafikus megjelenítés összhangban legyen a platform által megfogalmazott irányvonalakkal. A szakdolgozat először a célplatform történetével, fejlődésével foglalkozik, majd bemutatja a különböző tulajdonságait. Ezek után részletesebben kitér az alkalmazás által felhasznált technológiákra. A második rész bemutatja a funkciók tényleges megvalósítását az elkészült alkalmazásban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.