Vezeték nélküli szenzorhálózat tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Eredics Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A dolgozat egy vezeték nélküli kommunikáción alapuló mérő és adatgyűjtő rendszer tervezését, megvalósítását és tesztelését mutatja be. A rendszer alkalmas a környezeti hőmérséklet mérésére és a mért adatok egy központi tárhelyre történő eljuttatására. A tervezés szerves részét képezte a mért adatok megjelenítése és a mért adatok alapján történő riasztás generálása.

A feladat szakmai megalapozásának érdekében feltártam az általam elérhető mérés és adatgyűjtő rendszerek architekturális felépítését és működését. A bemutatott vezeték nélküli megoldások összehasonlítása alapján választottam ki a feladat számára a legmegfelelőbbet. A dolgozatban részletesen bemutatásra került az általam választott kommunikációs megoldás felépítése, az adatok eloszlása és adatáramlás menete, valamint az adatábrázolási megoldások.

Az adatok tárolásának, megjelenítésének és a riasztások generálási módjának bemutatását követően a rendszer tesztelésének eredményeit és a továbbfejlesztés lehetséges irányait mutattam be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.