Videofeldolgozó modul fejlesztése beágyazott alkalmazásokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Kis László
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban egyre egyszerűbb olyan beágyazott rendszer létrehozása, amely képes kamerák és kamera rendszerek képeinek valós idejű feldolgozására. Így olyan kis méretű alacsony fogyasztású eszközök hozhatók létre, melyeken a kép- és videófeldolgozási eljárások hatékonyan valósíthatóak meg.

A felvételek valós idejű rögzítése, tömörítése és tárolása az ilyen rendszerek esetében egy fontos feladat. A modern System-On-Chip rendszerek és a korszerű videótömörítési algoritmusok segítségével ezek a feladatok ma már megvalósíthatóak.

A diplomatervem célja egy olyan eszköz megvalósítása volt, amely fő feladata a kamerából érkező videójel adattárolóra való rögzítése. A feladatot két részben oldottam meg, először egy fejlesztői panellel egy prototípust készítettem, amin a szükséges szoftvereket implementáltam, e mellett pedig elkészíttettem egy testre szabott hardver egység terveit, amely segítségével a feladat hatékonyan megoldható.

A prototípus segítségével leteszteltem az egyes elterjedt videótömörítő algoritmusok teljesítményét, hogy kiderítsem, melyik működik legjobban az adott konfigurációban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.