Web alapú tananyagfejlesztő keretrendszer készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A digitális technológia rohamos fejlődése és globális elterjedtsége az élet minden területére erőteljes hatást gyakorol, többek között az oktatás területén is egyre nagyobb teret követel magának.

A szakdolgozatom témája egy web alapú tananyagfejlesztő alkalmazás prototípusának készítése, amely az AdaptEd keretrendszerre illeszkedő Android alapú oktatójátékok működését nagyban támogatja. A webalkalmazás egy átlátható felületet biztosít a felhasználók (jellemzően pedagógusok) számára, hogy a játékok alapjául szolgáló feladatok és feladatsorok tartalmát egyszerűen megadhassák és szerkeszthessék.

Dolgozatomban ismertetem a projekt meghatározó szerepét, számos előnyét, a rendszer architektúráját és komponenseinek működését. Ezt követően röviden bemutatom a fejlesztés során használt fontosabb fejlesztői technológiákat, részletesen ismertetem a webalkalmazás tervezési szempontjait és implementációs feladatait. Végül pedig röviden leírom az alkalmazás valós környezetben történő tesztelésének eredményeit és fogadtatását.

Munkám során alkalmam nyílt egy valós használatra szánt termék fejlesztésében részt venni. Betekintést nyerhettem egy nagy, összetett rendszer fejlesztési folyamatába, ennek köszönhetően megtapasztalhattam milyen egyszerre több fejlesztővel dolgozni ugyanazon a projekten és megismerhettem a közös munka előnyeit és hátrányait.

Feladatom során lehetőségem volt egy olyan rendszert továbbfejleszteni, ami többek között a tanulási zavarban szenvedő gyerekek számára nyújt segítséget és az oktatójátékok adaptivitásának köszönhetően különös gonddal támogatja oktatásukat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.